5 gode grunde til at automatisere din ESG-rapportering 

ESG-rapportering (Environmental, Social, og Governance) er blevet et afgørende element for virksomheder i dagens samfund, og i 2024 træder den lovpligtige bæredygtighedsrapportering i kraft. Alle virksomheder bliver påvirket i en eller anden udstrækning af det nye direktiv – enten direkte eller indirekte via f.eks. samarbejdspartnere. Påvirkningen afhænger også af, hvilken branche du befinder dig i. Men én ting er sikkert. Det kan virke som en uoverskuelig proces at komme i gang med, og også hvordan du skal arbejde med det løbende. 

Heldigvis er der stor hjælp at hente ved at automatisere din ESG-rapportering, så hele din proces fra indsamling til analyse af data bliver meget nemmere. Ved at automatisere din ESG-rapportering kan du nemlig på en effektiv måde imødekomme de øgede krav og forventninger til virksomheder.  

Vi vil gerne give dig fem gode grunde til at automatisere din ESG-rapportering, så du kan komme i gang og lade de manuelle processer ligge på hylden, så du gør vejen nemmest og mest effektiv for dig og din forretning.

1. Oplev en effektiv og detaljeret rapportering 

ESG-rapportering kan være omfattende, især afhængig af din virksomheds branche. Ved at automatisere processen kan du gå i dybden med de forskellige parametre og opnå et mere detaljeret niveau af rapportering. Ved at automatisere det, kan du gøre det til en løbende proces og integrere det som en strategisk del af din virksomhed.

2. Hold din virksomhed attraktiv og lev op til EU’s direktiv 

For at holde din virksomhed attraktiv og leve op til EU's direktiv, som træder i kraft i 2024, er det afgørende at have en bæredygtighedsrapport. Automatisering af ESG-rapportering hjælper dig med at imødekomme de lovpligtige krav og sikre, at din virksomhed er i overensstemmelse med de fastsatte standarder. Ved at leve op til disse krav kan du vise, at din virksomhed er engageret i bæredygtighed og på den måde styrke dit omdømme og din position på markedet. 

3. Få centraliseret dine data 

ESG-rapportering dækker flere forskellige områder, og de data som I skal indsamle, ligger formentligt spredt alle mulige steder, og de kan derfor være svære at tilgå. Det kan kræve utroligt meget arbejde, hvis man skal gøre det hver måned, men automatiseringsplatforme som Power Platformen kan hjælpe dig med at samle disse datakilder og centralisere dem, så du nemmere har adgang til dem og kan analysere dem. Det lyder måske for godt til at være sandt – men den er god nok. Microsoft tilbyder over 1000 connectorer, som kan hjælpe dig med at samle dine data ét sted. Og hvis connectoren ikke findes, er det også en mulighed at skabe den. 

4. Oplev fleksibilitet og en løsning, hvor du nemt, hurtigt og billigt kan komme i gang 

Power Platformen, herunder værktøjer som Power BI og Power Apps, giver dig mulighed for at opbygge brugerflader til indtastning af data og automatisere indsamlingen af ​​ESG-data. Det er en no-code/low-code-platform, hvilket betyder, at du ikke behøver at have stor teknisk viden eller udviklingsressourcer for at komme i gang. Du kan hurtigt og omkostningseffektivt implementere løsninger og tilpasse dem til dine specifikke behov.

5. Synliggør dine ESG-data

Ved at synliggøre og danne et samlet overblik over dine ESG-data i f.eks. Power BI og løbende tænke ESG-data ind i processerne får I god mulighed for at stå stærkt i forhold til lovgivningen og i forhold til andre virksomheder. Og det bliver nemmere og mere overskueligt for jer at arbejde med det i fremtiden.

Hvordan kommer jeg i gang med at automatisere min ESG-rapportering? 

Hvis du synes, det giver mening for dig at automatisere din ESG-rapportering og undlade manuelle processer i den forbindelse, så vil vi selvfølgelig meget gerne hjælpe dig i gang. Det kommer til at foregå sådan her: 

  • Vi kommer ud og kigger på, hvordan I bliver ramt af det nye direktiv. Vi dykker ned i, hvilke konkrete data, I skal have samlet ind, og hvordan vi kan sætte gode systemer op omkring det.
  • Vi snakker tingene igennem og kommer med et oplæg til jer. I får en rapport eller en form for roadmap for, hvordan I kommer godt i mål med jeres ESG-rapportering, og vi sætter nogle gode rammer for jeres ESG-rapportering. 
  • Rapporten (roadmappet) indeholder, hvordan man kan implementere de forskellige systemer. Alt afhængig af størrelse m.m. ligger prisen for rapporten omkring 10.000 – 25.000 kr., og så har du det konkrete roadmap, der skal til for at have overblik over, hvad der skal til for at implementere systemerne – og hvordan I i det hele taget bliver ramt af ESG direktivet lige om lidt.  

Skal du have automatiseret din ESG-rapportering?

Vil du vide mere?


Image

Michael Skovsgaard

Commercial Manager