Microsoft Power BI

Microsoft Power BI er en cloudbaseret Business Intelligence (BI) løsning, der hurtigt og enkelt giver dig et indblik i din virksomhed via visualisering af jeres data. Med et self service BI-rapporteringsværktøj fra Microsoft, kommer du hurtigt i gang med at arbejde med dine data. Det betyder, at omkostninger, såvel som ressourcer og bekymringer bliver mindre. Uden at du skal gå på kompromis med kvalitet og funktion.

Business Intelligence (BI) og opbygningen af dette forbindes ofte med tunge omkostninger, tidskrævende ressourcer og kompleksitet. Sådan behøver det ikke at være.

Hos RelateIT er vores kompetence at anvende data fra Dynamics NAV/365 Business Central i samarbejde med Power BI. Vi kender NAVs tabeller og relationer til fingerspidserne, hvorfor vi på kort tid kan skabe en fleksibel og holdbar Power BI løsning til jeres virksomhed.

Når først BI rapporteringen er på plads, kan I vælge om I selv ønsker at arbejde videre med denne, eller om RelateIT skal varetage videreudviklingen i samarbejde med jer. Deraf navnet ”self service BI”.

Hvordan kan Power BI hjælpe vores virksomhed?

Automatiseret rapportering med Power BI

Du kender det sikkert. Et utal af manuelle rapporteringsopgaver i Excel og statiske rapporter i dit ERP-system. Dem kommer vi sammen til livs med Power BI ved at opbygge en mere automatiseret struktur, hvor data er lige ved hånden, forståelig og let at håndtere.

Er du ikke helt sikker på om Power BI er noget for din virksomhed?

Hvis du kan nikke genkendende til nogle af disse problemstillinger, så er rapporteringsværktøjet Power BI løsningen:

  • Manuelle rapporter tager lang tid at opdatere og kræver en stor indsats hver gang
  • Forretningskritiske data flyder til højre og venstre, og kan let komme i de forkerte hænder
  • Det er en udfordring at få strømlinet rapporteringen
  • Ledelses- og bestyrelsesrapportering er utilstrækkelig
  • Usikkerhed på om data er korrekte, og om der findes flere versioner af sandheden
  • Selv ved struktureret datadeling sendes rapporter stadigvæk via e-mail i Excel
  • Det er svært at omdanne data til indsigt

Forstå hvad dine data betyder

Helt grundlæggende gør rapporteringsværktøjet det nemmere at træffe informerede beslutninger ved brug af færre ressourcer. Det gør du blandt andet ved at trække på interne og eksterne data fra, eksempelvis, dit website, dine social media platforme, dine Excel-ark og selvfølgelig fra dit ERP system.

Sidst, men ikke mindst, så er det enkelt at tilgå dine data fra både din pc, tablet og smartphone.

Power BI er en del af Microsoft Power Platform familien, der er designet til at arbejde sammen på tværs af produkterne. Dine overblik fra din Power BI løsning kan derfor forbindes med funktionerne i PowerApps og Microsoft Flow. Det betyder, at du kan bygge apps, optimere din virksomheds produktivitet ved at automatisere arbejdsgange og omdanne data til indsigt. Helt enkelt.

Det lyder kompliceret, men det er det faktisk ikke. Det bedste af det hele er, at du kan samarbejde på tværs af organisationen, akkurat som med Microsofts andre produkter.

Nysgerrig efter selv at teste hvad Power BI kan?

Nedenfor har vi lavet et eksempel med demodata, der viser hvordan man let navigerer rundt og kan anvende et rapporteringsværktøj. Klik rundt i dashboardet, og bliv klogere på, hvordan Power BI virker.

Vil du vide mere?


Image

Jesper Maltbæk Wittendorff