RelateIT udvider position på det danske detailmarked

– og opkøber Ka-ching A/S

Virksomheden med det klingende navn Ka-ching er netop blevet købt af RelateIT’s søster-selskab, XtensionIT, der har fokus på egne softwareprodukter. Ka-ching er en mobil POS-løsning, der sørger for, at detailvirksomheder kan have deres kasseløsning med sig rundt i butikken, på lageret eller i pop-up-shops, så virksomhederne kan sælge deres fulde online-sortiment i selve butikken.

To formål med opkøbet

Ifølge Simon Berthelsen, Managing Director hos RelateIT og XtensionIT er der to formål med opkøbet. Dels har RelateIT gennem de seneste år haft en klar strategi om at udvide produktporteføljen af egne løsninger og dels sikre RelateIT en markedsledende position inden for IT-løsninger og konsulentydelser til detailbranchen.

”For kontinuerligt at øge vores omsætning på egne produkter, lagde vi i 2021 en strategi, der går ud på at udvikle en skalerbar produktforretning med XtensionIT. Opkøbet af Ka-ching er endnu et skridt på vejen til at bygge sortimentet op. Derudover er vigtigt for os, at vores produkter spiller sammen med vores ekspertise og generelle udbud til markedet, så her passer Ka-ching virkelig godt ind”, fortæller Simon Berthelsen.

Detailbranchen som et af kerneområderne

RelateIT er grundlagt i 2012 med ERP som det primære fokusområde, og den vej stor ekspertise inden for løsninger til detailområdet og har gennem årene kun udvidet deres position inden for netop denne branche.

”Vi har af flere omgange været i dialog med Ka-ching for at se på samarbejdsmulighederne, da vores veje ofte har krydset hinanden. Da muligheden så bød sig for et opkøb og dermed ejerskab af produktet, slog vi til og vi er virkelig glade for, at alt faldt på plads”, fortsætter Simon Berthelsen.

Med købet ser RelateIT en større mulighed for at støtte op om kundernes omnichannel-strategier. Ka-ching har været på markedet i små 5 år og har kunder som The Athletes’s foot, POMPdeLUX, Skagerak og Vinoble i deres rygsæk. Ka-chings nuværende medarbejdere flytter ind på RelateIT’s Skanderborg-kontor.

Vil du vide mere?


Vil du vide mere?