Mød hovedarkitekten bag Atradius Flow produktet

RelateIT har i samarbejde med Atradius, udviklet et nyt produkt til kreditforsikring af virksomheder, kaldet Atradius Flow. Produktet automatiserer hele processen omkring søgning og indberetning af kreditforsikring, og er revolutionerende indenfor kreditforsikringsbranchen, idet kreditforsikring af dine kunder integreres direkte i din Dynamics NAV. Vi har fanget Kim Sigurd Skytte, hovedarkitekten bag Atradius Flow, for at spørge ham om, hvordan det har været at indgå i projektet.

Hvad har været det mest interessante ved at være med i projektet?

”Der har jo faktisk været flere interessante ting, så jeg vil nævne et par stykker. For det første var det rigtig spændende at få lov til at designe et nyt produkt fra bunden. Særligt fordi der ikke findes et tilsvarende produkt til kreditforsikring i forvejen. Dét alene har været atypisk ­– set i lyset af andre projekter, som man ofte indgår i. Det har også været interessant, at det var et projekt, hvor slutproduktet skulle certificeres, som et officielt Microsoft ISV add-on produkt. Det er jo heldigvis lykkedes os, så det har samtidig været en form for pionerarbejde.” fortæller Kim Sigurd Skytte.
Image

Med så omfattende et projekt, er I så stødt på nogle udfordringer?

Jeg vil da indrømme, at når man skal udvikle et produkt som Atradius Flow, så vil der opstå lidt udfordringer. Det er to omfattende systemer, som vi har skulle få til at kommunikere med hinanden, for at synkroniseringen imellem de to systemer skal fungere. Den største udfordring har nok været at kunne sikre overfor Atradius Flow kunder, at dataene som de tilgår i deres ERP-løsning, også er de rigtige. Det er jo vigtigt, da de skal kunne agere og handle med deres leverandører med ro i maven, velvidende at de er kreditforsikret. Vi har derfor gjort ekstra tiltag for at sikre en robust løsning. Som arkitekt på produktet, har jeg da også stødt på nogle udviklingsmæssige udfordringer, men heldigvis nogle, der har løst sig igen.”

Hvad gør samarbejdet med Atradius unikt?

“Vi har været et stærkt team fra start, hvilket har gjort samarbejdet flydende og behageligt at arbejde i. For det er faktisk, hvad det har været – et samarbejde. Det oplever vi dog som udgangspunkt med alle kunder, fordi vi samarbejder om at skræddersy en løsning, som passer specifikt til dem. Det der adskiller Atradius fra nogle af de andre projekter, som jeg har været med på, er hvordan vi har arbejdet tæt sammen i flere år, og til tider har oplevet en følelse af at være kollegaer.

Ser man på samarbejdet fra et virksomhedsperspektiv, så har det fra Atradius’ side været de mange ressourcer, der har været afsat til tests. Når man gerne vil være sikker på, at produktet er robust på denne måde, er det nødvendigt at få udviklet nogle unit tests. Det er nødvendigt for, at vi fremadrettet kan sikre kvaliteten af produktet. Det har klart været et område, hvor Atradius har skilt sig ud.

Jeg vil nok afslutningsvis sige, at det generelt har været hammerfedt at være hovedarkitekt på produktet, og at jeg har været glad for den support og læring vi har haft i samarbejdet med hinanden.”

Vil du vide mere?


 
Image
Simon Berthelsen
Image
Kim Sigurd Skytte
Image
Kristian R. Konner
 

Vil du vide mere?