Power Apps serie 4/4: Det nyeste indenfor Power Apps

Læs med fordel Power Apps serie 1/4: Sådan kommer du i gang med Canvas Apps og Power Apps serie 3/4: Forbind dine afdelinger med automatisering der giver en introduktion til Power Apps, og præsenterer de første to typer af Power Apps, der begge har hver deres fordele og styrker, men som udelukkende anvendes til interne processer. Nu er Microsoft kommet med noget nyskabende indenfor Power Apps, som vi kommer til at se mere til i fremtiden.

I dag dykker vi ned i Microsofts seneste skud på stammen af Power Apps, nemlig portaler.

Power Apps portaler: Større brugerflade

Det er med portaler muligt for din virksomhed at give interne og eksterne brugere adgang til dine data og systemer. Det er en funktion, som ikke findes i de to andre typer af Power Apps. Ved brug af høj datasikkerhed og forskellige logintyper, eksempelvis via brugerens egen konto hos Microsoft, Google, Facebook eller lignende, får du altså en større brugerflade og kan kombinere din portal med forskellige platforme. Med de nye portaler, er det f.eks. muligt at have kundelogin på din hjemmeside, så dine kunder eksempelvis selv kan se tidligere ordrer, fakturaer, kreditter mv. Det er et element, der giver værdi for din kunde, såvel som din egen virksomhed.

Du bestemmer helt selv, hvilke informationer du tillader andre personer at have adgang til, og det er nemt for dig at tilpasse og definere brugergrupper, såsom medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere.

Hos twoday RelateIT forventer vi, at vi i fremtiden vil arbejde meget mere i portaler – men samtidig, at de to tidligere typer, fortsat vil give stor værdi internt for virksomheder.

”Jeg forudser, at denne type af Power Apps, vil udvikle sig meget i fremtiden – og at portaler har et enormt potentiale på sigt”
Jesper Hansen, Product Manager, Power, twoday RelateIT

Portaler har stort potentiale, men begrænsninger

Selvom portaler har et stort potentiale, er der dog stadigvæk begrænsninger ved denne type af Power Apps. Det skyldes, at mulighederne for en stund endnu, stadigvæk er meget simple og begrænsede. Det er eksempelvis ikke muligt at bruge alle de forbindelser, vi kender fra canvasapps og Power Automate nu, til at hente og præsentere data fra andre systemer.

Selvom det endnu ikke er på tegnebrættet, så forudser og håber vores produktchef for Power Apps, Jesper Hansen, at det er funktioner, som Microsoft kommer med senere.

Kom gratis i gang med Power Apps portaler

Ligesom med de to andre typer Power Apps, ligger det hele online og er gratis at prøve af de første 30 dage. Microsoft har alle data placeret hos dem, så både din virksomhed og jeres data er forsvarligt beskyttet.

Er du interesseret i et konkret eksempel på, hvordan du kan tænke Power Apps ind i din forretningsudvikling, så kan du læse Power Apps serie 2/4: GSV har fået en Power App til kvalitetssikring. Her får du et lille indblik i den app, som GSV og twoday RelateIT har lavet i samarbejde, og hvordan GSV skaber værdi for deres medarbejdere med en Power App.

Har du et projekt, som ville kunne løses med en Power App? Vil du gerne have hjælp til at udvikle appen eller blot til at komme i gang? Så er du velkommen til at ringe til os. Det er helt uforpligtende.Få et samlet overblik over Power Apps her

Vil du vide mere?