Power Apps serie 3/4: Forbind dine afdelinger med automatisering

Fik du ikke læst vores introduktion til Power Apps? I vores nyhed Power Apps serie 1/4: Sådan kommer du i gang gav vi dig en introduktion til Power Apps og gik i dybden med den første af de 3 typer af Power Apps, du kan vælge imellem. I sidste uge bød GSV os indenfor til en præsentation af deres Power App til dataopsamling på HSEQ-området. Det kan være en fordel at læse vores introduktion, inden du dykker ned i modeldrevne Power Apps.

I dag giver vi dig et indblik i modeldrevne apps, der er en anden type af Power Apps. Modeldrevne apps er gode til at automatisere processer på tværs af afdelinger. Søger du derfor et værktøj, som minimerer manuelt tidsforbrug i dine administrative afdelinger og som understøtter dine medarbejdere i deres opgaver – så er en modeldreven Power App udviklet til lige netop dét. Det er tilmed gratis at afprøve og nemt at give sig i kast med selv.

Modeldrevne Power Apps er et nyttigt værktøj, særligt i dine administrative afdelinger. Det er både et værktøj, som effektiviserer og optimerer, men du har også mulighed for at tilpasse din app – efterhånden som dine behov eller din forretning udvikler sig. I efteråret deltog en af vores kunder på en af vores Power Apps workshops. Her fik deltagerne hands-on erfaring med at udvikle deres egen app. Jeppe Helbo fra DCC fortæller om den app, de fik hjælp til at udvikle:

”Med udgangspunkt i workshop hos twoday RelateIT omkring Power Apps og med NAV superbruger viden, så har vi med Microsoft Power App og Automation, kunnet opbygge en app, der kan digitalisere arbejdsgange i vores produktion. Vi udstiller data fra NAV og beriger data retur til NAV via Automation (Flow).

Vores app gør, at vi kan udstille data fra NAV på en brugervenlig og grafisk ”lækker” måde, der passer målrettet til brugerens arbejdsproces. Via kamerastregkodescanning og dataindtastning via drop down, har vi højnet datakvaliteten væsentligt, til fordel for følge processer i vores forretning.”

Jeppe Helbo, NAV konsulent, DCC

Standardkomponenter gør det nemt for dig

Ligesom canvasapps, er modeldrevne apps nemme at komme i gang med selv. Til forskel fra canvasapps, hvor du har fuld kontrol over layoutet, er udseendet i modeldrevne Power Apps defineret af de komponenter, som du vælger. Designfokus er i modeldrevne apps på dashboards, formularer, visninger og diagrammer til dine apps.

De modeldrevne Power Apps kan sammenlignes med standardkomponenter fra Microsoft Dynamics 365 Business Central, og designegenskaberne ligner dem, som er tilgængelige på Customer Engagement-platformen i Microsoft Dynamics 365 porteføljen. Det er altså klassiske standardkomponenter, hvor eksempelvis felter ser ud på en bestemt måde. Det gør det meget nemt for dig, når du skal i gang med at udvikle Power Apps, da du ikke skal bekymre dig om layoutet på din app, men bare udvælge funktionerne.

Modeldrevne Power Apps er typisk bygget op omkring en proces i din virksomhed, og er derfor også mere låst i formatet. Omdrejningspunktet for modeldrevne apps er, at du har fuld kontrol over, hvor i forretningsprocessen I er nået til.

Forbind dine afdelinger, Power Apps, RelateIT, modeldrevne Apps

Sådan kan modeldrevne apps hjælpe dig

Et eksempel på, hvad du kan bruge en modeldreven Power App til, er som onboardingsystem af nye medarbejdere. Onboardingprocessen indebærer ofte flere afdelinger, og det er derfor vigtigt at have overblik over, om alle involverede parter har udført deres respektive opgaver i processen. Samtidig får du data tilbage, som du kan bruge til at forbedre jeres onboarding i fremtiden, og dermed sikre, at alle nye medarbejdere kommer godt fra start i din virksomhed. Der er mange muligheder for at forny jeres forretning med modeldrevne apps – så det er (næsten) kun din fantasi, som sætter grænserne.

Tip: Microsoft har udviklet eksempler, som du kan prøve dig frem med, inden du kaster dig over at skabe dine egne Power Apps. De er meget intuitive og giver dig overblik over, hvilke elementer du kan bruge og hvordan du kan ændre i dem, så du får et optimalt flow. Du får også inspiration til komponenter, flows og andre gode funktioner, som modeldrevne apps kan optimere. Skal det være endnu lettere, kan du også indlæse dine data – og så foreslår Power Apps platformen, hvad du kan gøre med dataene og hvordan du kan opsætte effektive flows.

Kom i gang med at bygge din egen app

Det er gratis at afprøve de første 30 dage og simpelt at komme i gang med en modeldrevet Power App. Du skal igennem tre designfaser:

  1. Udform og vælg de ønskede data, og bestem hvordan de skal relatere til andre data
  2. Definér dine forretningsprocesser og vær konsistens i at håndhæve og definere disse. Det gør nemlig, at dine medarbejdere kun skal fokusere på arbejdet – og ikke også bruge tid på at huske forskellige, manuelle trin.
  3. Byg appen i appdesign og konfigurér de komponenter, som du skal bruge.
  4. Tillykke! Du har nu udviklet din egen app.

Vil du vide mere?