Dynamics 365 Business Central Spring Release 2020

Microsoft kommer tættere på dig

På onsdag den 1. april kommer Microsoft med en ny systemopdatering til Dynamics 365, som er den første af to opdateringer i år. Den kommende opdatering har derfor release wave 1 2020 som sit officielle navn, men kaldes også Spring Release.

RelateIT bringer dig her, de seneste nyheder fra Microsoft – og så kommer vi omkring den nye licensstruktur.


Microsoft åbner op og kommer tættere på dig

Vi oplever, at Microsoft åbner op og kommer i dialog med deres kunder, partnere og brugere af deres produkter. De efterspørger feedback og anvender den information, de får fra bl.a. dig, til at forbedre og udvikle funktioner, som har været mangelfulde i arbejdsgange indtil nu. Samtidig er Microsoft blevet gennemsigtige i, hvad du kan forvente dig af fremtidige systemudgivelser. På den måde, kan vi alle sammen give løbende feedback på de udviklingsområder, som Microsoft arbejder på – og derfor kan du også være på forkant med nye muligheder i de systemer, du arbejder i til dagligt.

I den kommende systemopdatering release wave 1, som bygger ovenpå tidligere versioner af Microsoft Dynamics 365 Business Central, er der særligt tre nye funktioner, vi forudser, vil gøre mange brugeres arbejde bedre og mere simpelt. Det er nemlig funktioner, som har været efterspurgt – der kan gøre dine opgaver meget hurtigere og lettere at udføre. Dem kommer vi nærmere ind på i nyheden her.

Få mere ud af din Dynamics 365

Der er et par emner, som vi ønsker at fremhæve – da de vil bringe glæde for mange virksomheder.

Support af Microsofts produkter er tilgængeligt i rigtig mange lande, og på rigtig mange sprog. Denne support har Microsoft nu udvidet til også at inkludere lande som Ungarn, Tjekkiet og Letland. Det er gavnligt for dig, hvis din virksomhed for eksempel har produktion i udlandet, og derfor har brugere af systemet på fabrikken, der anvender jeres systemer på lokalsproget. Du kan se den fulde liste over sprog, der gives support på her.

Flere 3. parts udvidelser til Dynamics 365 Business Central

Flere leverandører af applikationer til Dynamics 365, arbejder på at gøre 3. parts udvidelser til 365 Business Central tilgængelige på App Source. Hos RelateIT ser vi allerede nu, at mange af de store leverandører, som eksempelvis Continia og Tasklet, allerede er klar med mange af deres apps på App Source.

Bliv endnu bedre til at udføre dine opgaver med Microsoft Learn

Du har nu mulighed for at blive en haj til at udføre dine arbejdsopgaver. Microsoft er nemlig kommet på banen med Microsoft Learn, en ny gratis platform med onlinekurser, hvor du har adgang til meget af den information, som ellers har været svær at få adgang til tidligere.

Idéen med Microsoft Learn er, at du gennem forskellige læringsforløb, som for eksempel videoer, øvelser og test, kan blive superbruger af Microsofts produkter – og derfor opnår nye færdigheder og en bedre forståelse for specifikke produkter, der er relevant for din rolle i virksomheden.

Med Microsoft Learn har du altså mulighed for, at tage nye funktioner i brug, som du ikke tidligere har brugt. Det kan være funktioner, du ikke har brugt tidligere, men som du nu har behov for.

Licens nyt

Microsoft ønsker at være gode ved deres loyale kunder. Du kan derfor se frem til bedre licenspriser og en ny licensstruktur for Microsoft Dynamics 365 Business Central. Nedenfor har vi fremhævet nogle af de ændringer, du vil se i den nye licensstruktur:

 • Base-app rabatter: Dynamics 365 består af en lang række produkter, også kaldet applikationer. Har du behov for flere applikationer, kan du nu anvende din dyreste applikation som ”base-app” og derefter få op til 80-90% rabat på dine efterfølgende applikationer.

  Du kan altså bruge din Dynamics 365 Business Central som din ”base-app”, og derefter opnå store rabatter på Microsoft applikationer såsom Sales eller Field Service. Applikationer, som gør arbejdet lettere i Business Central, og som du måske allerede nu anvender.

 • Migrering fra On-Prem til Cloud: Microsoft tilbyder 40 procent rabat på Cloud-abonnementet, ved opgradering fra en eksisterende Microsoft ERP-løsning. Dette var oprindeligt tidsbegrænset, men er nu blevet til en listepris – og har derfor ingen udløbsdato. Det er i øvrigt muligt at gå tilbage til sin On-Prem version, hvis man fortryder skiftet til Cloud.

  Det er nu ikke kun nemt at overgå til en cloudløsning – der er også rabatter at hente for din virksomhed. Med en cloudløsning får du alle virksomhedens data i ”skyen”, og har adgang til systemet, uanset hvor du befinder dig.

 • Enhedslicens (på engelsk: Device license): Microsoft introducerer også en ny licenstype, hvor brugerrettighederne er begrænset til en enkelt licensenhed. Enhedslicensen kan eksempelvis være knyttet et kassesystem i din butik, og ikke dine medarbejdere. Det er altså smart – for nu behøver den individuelle medarbejder ikke sin egen licens, for at kunne betjene POS.

  Du kan anvende den nye enhedslicens til fire veldefinerede formål: Point of Sale, Store Manager, Shop Floor Device og Warehouse Device. Enhedslicens bliver i første omgang tilgængeligt til Cloud-versioner, med udgivelsen af release wave 1 lige om lidt. Licenser til On-Prem versioner, forventes tilgængelige i 2021.

 • Databaseplads på Dynamics 365 Business Central Cloud: I dag er der en begrænsning på 80GB databaseplads pr. miljø, men fra den 1. april 2020, har du mulighed for at tilkøbe yderligere diskplads. Data er værdi for en virksomhed – og med mulighed for ekstra databaseplads, kan du lagre mere data og bruge dataene til at skabe mere værdi i din virksomhed.

 • Dobbeltbrugerrettigheder (på engelsk: Dual Use Rights): Microsoft tilbyder Dual Use Rights, der giver mulighed for at få en On-Prem licens med dit Cloud-abonnement. Det giver mulighed for at drifte On-Prem indtil man ønsker at flytte helt til skyen, samt muligheden for at tegne abonnement frem for at købe sin On-Prem licens.

Vil du vide mere?


 
Dynamics 365 Business Central Spring Release, RelateIT, Release Wave 1, Microsoft
Carsten Andersen
 

Vil du vide mere?