Microsoft annoncerer prisstigning pr. 1. april 2023

Microsoft har meldt ud, at der kommer prisstigninger på Microsoft cloudprodukter (M365 og Microsoft Azure) fra 1. april 2023. Prisstigningerne på de danske prislister vil være omkring 11%.  Prisstigningerne sker som følge af reguleringer og valutakurs tilpasninger. Du kan læse den officielle udmelding her: https://news.microsoft.com/europe/2023/01/05/consistent-global-pricing-for-the-microsoft-cloud/

HvorDAN SKAL DU FORHOLDE DIG TIL DET?  

Aftaler og produkter, som i forvejen har en fastlåst pris for en specifik periode i jeres Microsoft-aftaler, påvirkes ikke før de skal fornys. Aftaler eller bestillinger, der indgås med udgangspunkt senest i marts-prislisten, vil ej heller blive ramt af disse prisstigninger.

Det betyder, at prisstigningen ikke påvirker eksisterende aftaler eller ordrer lagt senest d. 31. marts 2023, da de vil være underlagt prisbeskyttelse i aftalens løbetid. Det er dog vigtigt at pointere, at tilføjelse af nye produkter efter d. 1. april 2023 vil blive berørt af prisstigningen, altså ved indkøb af helt nye subscriptions. Tilføjelse af flere licenser til eksisterende subscriptions vil følge den oprindelige subscription start date.

Der er flere muligheder for at optimere jeres Microsoft-aftaler afhængig af, hvornår disse skal fornys, hvilke aftaler man anvender (EA, SCE, NCE eller CSP) og hvad ens planer er for at tage nye produkter i anvendelse indenfor den kommende periode.

Tag endelig fat din kontaktperson hos twoday RelateIT, hvis du vil vide mere.

 

Detaljer vedr. de annoncerede prisstigninger

 • CSP Software Subscriptions og Perpetual licenser er ikke omfattet af prisstigningen, da dette kun drejer sig om om "online services" = seat based offers.
 • Prisstigningerne vedrører ikke On-prem licenser.
 • En disclaimer*. Microsoft kan i teorien både op-og nedjustere priserne afhængigt af dollarkursen, hvilket kan betyde, at I ved at binde jer for 1 år, kan risikere, at Microsoft nedjusterer priserne, og I hermed er bundet på en højere pris. Det er naturligvis noget, som skal med i overvejelserne, men Crayon vurderer at sandsynligheden herfor er minimal.
TRÆDER I KRAFT D. 1. APRIL 2023

Den globale prisjustering træder i kraft pr. 1 april 2023 og vil  betyde en overordnet prisstigning på 11% for Microsoft Cloud Services indkøbt i danske kroner (DKK) på tværs af følgende licensprogrammer:

 • Enterprise Agreement (Commercial, Government, and Enrollment for Education Solutions)
 • Microsoft Customer Agreement for enterprise (MCA-E) – Applies to seat-based offers
 • CSP with MCA applies to seat-based offers (Commercial, Government, and Education Solutions)
 • CSP legacy
 • Open Value (Commercial, Government, and Education Solutions)
 • Open Value Subscription (Commercial, Government, and Education Solutions)
 • Microsoft Products and Services Agreement (MPSA; Commercial, Government and Academic)
 • Microsoft Online Services Portal (MOSP)
 • MCA Online
Kontakt os for mere information