Hurtigt overblik over din likviditet

Har du svært ved at danne dig et overblik over pengestrømmen i din virksomhed?

Du har det helt sikkert bedst, når du kan finde hoved og hale i dine ind- og udbetalinger, men det overblik kan være svært at skabe. At have styr på virksomhedens økonomiske tilstand er viden, som du har brug for i dit arbejde – Det skal og må der skabes et overblik over.

Kan du genkende de tænkte scenarier? Lad os hjælpe dig på vej, så du kan skabe et overblik over din virksomheds pengestrøm.

Hvad er Power BI?

Microsoft Power BI er en cloudbaseret Business Intelligence (BI) løsning, der hurtigt og enkelt giver dig indblik i din virksomhed med visualisering af data. Selve Power BI-løsningen kan du læse meget mere om her.

I Power BI har vi udviklet værktøjer til at forstå din forretning. De værktøjer har vi samlet i hver deres “kube”, til henholdsvis finans-, salgs-, projekt- og likviditetsindsigt. I kuberne kan du danne dig et overblik, men også bore dig ned i detaljerne.

Likviditetskube i Power BI

Når du skal danne et overblik over din virksomheds pengestrøm, er likviditetskuben naturligvis den rette kube at tage fat i.

Hvad kan du så i en Power BI likviditetskube? Med en likviditetskube i Power BI hjælper vi dig med at skabe et hurtigt, nemt og visuelt overblik over din virksomheds likviditet. I kuben kan du bl.a. se dine debitor- og kreditorposter. Det vil sige, det du skylder og det du har til gode.

Lad os sige, du arbejder i en butikskæde, der sælger modetøj til kvinder. Sommerens hotte farve bliver denne sommer lyseblå. Du bliver nødt til at få et større sortiment ud i butikkerne i den farve, for kunderne er allerede vilde med den. Gad vide, hvor mange forskellige kategorier, der er råd til at købe hjem? Hvor mange indkøbsordrer findes der mon allerede i din Business Central i den farve – og for hvilket beløb? Hvordan ser forholdene mon ellers ud i virksomheden – F.eks. husleje i de forskellige butikker og ikke mindst løn til de ansatte? Du kunne egentligt godt bruge en salgsassistent mere i et par af butikkerne. Det må du hellere lige tjekke op på.

Alt i alt giver likviditetskuben dig et overblik over alle dine poster, der vedrører likviditet. Det gælder bilagstyperne:

  • Forfaldne debitorer og kreditorer
  • Åbne salgs- og indkøbsordrer
  • Omsætning, husleje, løn, m.m. via finansbudget

Alt sammen samles i en visuel rapport. Med andre ord, bliver der dannet en rapport med et samlet overblik over dine ind- og udbetalinger. Det sker hurtigt og nemt via Power BI, som taler sammen med Excel i din Office 365.

SKAB DIG ET OVERBLIK

Kan likviditetskuben hjælpe dig med at danne overblik? Så hjælper vi dig gerne med at komme i gang. Vi installerer kuben hos dig, og giver en introduktion til dig og dine kollegaer (lige nu foregår det naturligvis virtuelt), så I kan komme i gang med at bruge den på bedste vis. Før du ved af det, har du et overblik over din virksomheds daglige økonomi.