Fremtiden indenfor Microsoft Power Apps

Microsoft udgav den 1. april 2020 en ny systemopdatering af deres powerpakke, som indeholder funktioner og forbedringer af produkterne: Power Apps, Power BI, Power Automate og Power Virtual Agents.

I dag dykker vi ned i den nye udgivelse af Microsofts Power Apps – og vores produktchef for Power Apps Jesper Hansen fortæller lidt om muligheder, forbedringer og fremtiden indenfor Microsoft Power Apps og Power Automate.


Forbedringer og nye muligheder i Power Apps

Microsoft arbejder hele tiden på at forbedre deres Power Platform, og med deres release wave 1 2020, er nye muligheder og forbedringer rullet ud. I den er der nogle særligt interessante ting:

  1. Et testværktøj, så du kan lave automatiserede test af dine apps
  2. En "monitor”, hvor du kan overvåge din apps performance og hvor du har let ved at finde eventuelle fejl i din app. Det er en funktion, der særligt har manglet, når man har udviklet større og mere avancerede Power Apps.
  3. Forbedret responsive design, som giver en bedre og mere dynamisk håndtering af dine apps. Det betyder, at udseendet på din app tilpasser sig til den skærmstørrelse eller retning den vises i, på enheden. Det betyder altså, at din app fungerer optimalt for brugeren på den skærmplads, der er til rådighed. Nedenfor kan du se et eksempel på en app, der er tilpasset to forskellige skærmstørrelser.
  4. En sidste ting, vi vil fremhæve, er den nye udskriftsmulighed. Selvom vi gerne vil digitalisere vores data, er der stadig områder, hvor man har behov for at udskrive noget på papir. Det bliver nu også muligt at designe sider, der kan udskrives via en pdf.
Fremtiden indenfor Microsoft Power Apps, Power Apps, Kunstig intelligens, RelateIT

Fremtiden kalder på kunstig intelligens

Produktchef for Power Apps, Jesper Juul Hansen fortæller også om fremtidens udvikling af Power Apps:
”Microsoft udvikler nogle modeller, der benytter kunstig intelligens til at løse problemer og automatisere processer for os. Modellerne kan løse specifikke problemer for os, og det smarte er, at vi ikke selv skal bruge tid og data på at oplære en model til kunstig intelligens. Det har Microsoft nemlig gjort for os.”
Jesper Hansen, Produktchef for Power Apps, RelateIT

En af de nye modeller kan undersøge om der er afvigelser eller uregelmæssigheder i din data, og det giver en hel masse forskellige anvendelsesmuligheder.

Her får du to konkrete eksempler på, hvordan de nye modeller vil kunne hjælpe i forskellige afdelinger i en virksomhed:

  1. Vær på forkant med vedligeholdelse af maskiner:
    Hos en produktionsvirksomhed, anvender en maskine pludselig mere olie end normalt ved samme produktionsmængde. En model registrerer på baggrund af data, at der er en ændring i olieforbruget og sender besked gennem Power Apps, til den ansvarlige for vedligeholdelse af maskiner, der nu hurtigere kan få løst et potentielt problem med maskinen. På den måde kan virksomheden hurtigt og effektivt få udført service på maskinen, og undgå at den går i stykker.   

  2. Reagér hurtigt i salgsafdelingen:
    En anden model med kunstig intelligens, kan hjælpe i virksomhedens salgsafdeling. Har en af virksomhedens kunder indkøbt mindre end normalt, læser modellen uregelmæssigheden på baggrund af de kundedata virksomheden har, og sender automatisk besked til salgsafdelingen. Medarbejderne i salgsafdelingen får derved hurtigere besked om, at en specifik kundes behov har ændret sig – og kan altså også hurtigere kontakte kunden og sikre fremtidige salg.

Dette er blot to eksempler på, hvordan de nye modeller som Microsoft udvikler, kan hjælpe dig.

Hos RelateIT glæder vi os til at følge udviklingen, da hensigten er, at de skal kunne anvendes med bl.a. Power Apps – og vi forudser allerede nu, at modellerne bliver gavnlige i rigtig mange handlingsforløb.

Tip: Vil du vide mere om de nye muligheder og forbedringer, som kommer med den nye ”release wave 1”. Så kan du her se planlagte forbedringer og frigivelser af disse. Du kan også dykke ned i de ændringer, der kommer til de andre produkter i Powerpakken.

Har du et projekt, som ville kunne løses med Microsofts Powerpakke? Vil du gerne have hjælp til at udvikle en Power App eller blot til at komme i gang? Så er du velkommen til at ringe til os. Det er helt uforpligtende.

Vil du vide mere?