Cobot: Integration til Dynamics 365 Business Central

Vi har tidligere løftet sløret en smule for et spændende projekt vi har puslet med her i efteråret. Den har nemlig stået på lidt nørderi inden for robotter, IoT, Extensions, Power BI og Dynamics 365 Business Central til det nye Cobot-projekt i samarbejde med Arrow ECS Danmark. Et projekt som vi netop har præsenteret på årets Directions EMEA.

Arrow og RelateIT går sammen

Knap en måned før Directions blev vi kontaktet af Arrow ECS Danmark, som havde en rigtig god idé: Hvad siger RelateIT til et samarbejde, hvor vi skaber forbindelse mellem Universal Robots’ robotter og Microsoft Dynamics 365 Business Central? Det ville vi naturligvis meget gerne være med til, og derfra gik det stærkt. Vi allierede os derfor hurtigt med Teknologisk Institut. De præsenterede robotarmen for os, da denne skulle være afsæt i det flow vi skulle skabe.

Fra robotarm til MVP

Der kan ofte være lang vej fra idefase til Minimum Viable Product (MVP). På Cobot-projektet kom vi dog hurtigt fra start, hjulpet godt på vej af en agil indstilling og hurtigt allokering af de rette ressourcer.

Med et Hackaton til at kickstarte projektet så vi kunne få defineret og uddelegeret de enkelte opgaver med det samme, fik vi aktiveret de rigtige infrastruktur-, udviklings- og projektstyringsressourcer med det samme. Og i de følgende Hackathons fik vi skabt forbindelse mellem robotten, Azure og Business Central.

Teknologien bag konceptet

Men hvilke skridt er så en del af flowet, fra man starter robotten, til man har data klar til brug i Business Central?

Vi skal forsøge at forklare det helt enkelt – here goes…

Hver gang robotten udfører en handling, genereres data. Det data sendes som en strøm til Microsoft Azures’ IoT Hub som administrerer IoT enheder. Herfra kan man i Azure Stream Analytics overvåge hvilke data der bliver sendt fra enheden og analysere strømmen af data.

I Azure’s IoT hub kan vi også lede strømmen af data en række forskellige veje – nemlig til Azure BLOB storage (hvor data gemmes), Microsoft Power BI (hvor data overvåges) og til Azure Function. Det er Azure Function som sender data i rigtigt format og mængde videre til Dynamics 365 Business Central. Logikken bag lagerføringen er programmeret i Extensions, efter modtaget data fra robotarmen kan man følge robottens status.

Image

Samlet præsenteres al data i et rollecenter hvor man får et godt visuelt overblik over sin data. Dataene gives i real time, da hele flowet med udveksling af data er en konstant proces. Man vil derfor i Dynamics 365 Business Central altid være opdateret på produktionen.

Det vil nu være muligt eksempelvis at se, at robotten har lavet 100 flasker vand ud af 200 for den ønskede produktion, hvor mange der skal kasseres grundet fejl, hvor meget materiale der er brugt mv. Og her kan Power BI bruges til at analysere på for eksempel outcome og proces, eller forudsige vedligehold, så man se mønstre eller danne statistik.

Fik vi så det ønskede ud af det?

Det har uden tvivl været et givende og lærerigt projekt for RelateIT, som har givet os blod på tanden til mere. Har du et lignende projekt, hvor vi kan hjælpe? Så er vi klar til at skræddersy løsning til dig og dine behov.

Vil du se den lidt mere tekniske forklaring af Cobot-projektet?

Se en kort video her

Vil du vide mere?


Image

Simon Berthelsen

Vil du vide mere?


Image
Simon Berthelsen