Business Central 2020 release wave 2

Hvad er nyt og hvordan får du fat i den nye version?

Nu er den nyeste version af Microsoft Dynamics 365 Business Central frigivet. Her får du et hurtigt overblik over nogle af de nye funktioner, og indsigt i hvordan du får fat i den nye version.

Der har (også denne gang) været fokus på at forbedre brugeroplevelse og performance. Det betyder, at skærmarealet i din Business Central udnyttes bedst muligt, at rollecenteret åbner hurtigere og at du ikke skal vente på, at klienten indlæses før hele siden vises. Med en asynkron indlæsning vises indholdet nemlig gradvist, efterhånden som dine data hentes.

Sådan får du fat i den nye version

Hvordan får du så fat i den nyeste version af Business Central? Det afhænger af, om du har NAV, Business Central eller et andet ERP-system lige nu. Hvis du har en tidligere version af Business Central, kommer det nemlig helt an på, om du er Cloud eller On-Premise baseret.

Med en Cloud løsning bliver opdateringen automatisk installeret – uden at du selv behøver at gøre noget. Hvis du har lyst til at prøve den nye version af inden du beslutter dig, kan du starte en ny ”sandbox” og kigge på funktionerne der. Vi kigger naturligvis også gerne på dette sammen med dig.

En opdatering til den nyeste Business Central version kan dog, i visse tilfælde, have indvirkning på dine tilpasninger. Det hjælper RelateIT selvfølgelig med, ved at tilbyde en opgraderingsaftale på dine tilpasninger, også kaldet extensions. Med opgraderingsaftalen sørger vi for, at dine extensions altid er kompatible med den nyeste version af Business Central, så du ikke kommer til at mangle funktioner i den nye version.

Har du derimod en Business Central On-Premise, skal opdateringen installeres manuelt – og det hjælper vi dig selvfølgelig også gerne med!

Vil du vide mere om den nye version? Tøv ikke med at tage kontakt til os. Vi viser dig glædeligt den seneste version og tager en snak med dig om, hvilken løsning der er bedst for lige netop din virksomhed.


Book en demo af den nyeste version
Image

Hvad gavner dig som bruger?

Som vi skrev om tilbage i august, var der særligt 3 funktioner, vi så frem til. Funktionerne er nu udrullet, så du kan prøve dem af. Prøv eksempelvis selv:

 • At teste og udvikle i flere miljøer.
 • At indberette moms på en nemmere måde og på tværs af momsgrupper.
 • At definere en liste over opsætningsfelter, som du har behov for at få besked om ændringer i.

I dag dykker vi lidt længere ned i de funktioner, der kan give dig en bedre brugeroplevelse.

3 nye brugervenlige funktioner

 1. Få besked om ændringer i dine vigtige data
  Som vi også fremhævede i denne nyhed, kan du med den nye version få besked, når der sker ændringer i essentielle datafelter. Du har nemlig fuld kontrol over listen med de opsætningsfelter, du ønsker at få besked omkring.

 2. Skift imellem flere virksomheder med én indgangsside
  Er du del af en større koncern, så vil du have gavn af den nye BC Company Hub. Her får du én indgangsside med direkte indgang til flere virksomheder, så du let kan navigere og skifte rundt mellem selskaber i din Business Central. Dette vil bestemt øge produktiviteten i mange større koncerner.
 1. Spar ventetid med baggrundsjobs.
  Nu kan du sætte din Business Central til at kontrollere job i baggrunden. Det er eksempelvis nyttigt, når du har indtastet en stor finanskladde – og derefter får en bogføringsfejl, der ikke specificerer hvilke(n) linje i kladden, der er fejl i. Med Business Central version 17, vil systemet løbende kontrollere den aktuelle linje samt eventuelle fejl i hele kladden – og spare dig for timers fejlsøgning.

Nu er det hele her – så nu kan du slå dig løs i den nye version med en meget bedre brugeroplevelse.

Tip: Vil du gerne mere teknisk i dybden med funktionerne? Microsoft afholder et virtuelt launch event for Business Central version 17 den 21. oktober. Det er gratis at deltage, og du kan tilmelde dig lige her.


Læs mere om alle de nye funktioner hos Microsoft selv