2 dage på NAV Techdays - hvad blev vi klogere på?

I RelateIT rundede vi november måned af med to dage til årets NAV TechDays konference.

Der var ingen tvivl om, at dette års NAV TechDays stod i Dynamics 365 Business Central’s tegn, og at begreber som Extensions i Visual Studio Code, Azure DevOps eller andre GIT-system og Docker er noget der fremadrettet bliver en naturlig del af hverdagen.

Det var dejligt at se Microsoft tage ansvar for Business Central, som tydeligt kunne ses ved, at Microsoft selv stod for mange af indlæggene. Desuden fik man også bekræftet, at Microsoft lever op til deres gennemsigtighedsprincip, i særdeleshed på udviklingsområdet. For eksemepl ved, at de under key-noten valgte at offentliggøre en ny teknisk blog, hvorpå man vil kunne følge med i, hvad der sker indenfor Microsofts fire vægge.

Men udover dette, så bed vi også mærke i især 4 hovedpointer, som vi har ridset op til dig, der ikke var så heldig at være med på NAV TechDays konferencen. De kommer til dig lige her

1. Det er nu, du skal med på den teknologiske udvikling

Vores verden indenfor ERP-systemer er under forandring, og det gælder derfor om at hoppe med ombord, hvis man vil følge med denne udvikling. Som et tillæg til dette, skal vi også være klar til at tilpasse os nye teknologier, som ikke nødvendigvis er NAV/Business Central relateret. Herunder især Azure, som bliver en stor del af vores fremtidsbillede.

2. Microsoft inviterer alle indenfor

Microsoft er begyndt at tage ejerskab over Dynamics 365 Business Central, og de fokuserer samtidig på deres nye gennemsigtighedspolitik. Dette var også tydeligt at se under NAV Techdays, hvor de lettere bløde indlæg blev afholdt af MVP’erne, og Microsoft selv tog ejerskab over de mere teknisk tunge indlæg. Man vil derfor opleve en større gennemsigtighed fra Microsofts side, og vi vil i højere grad få nyhederne direkte fra dem i fremtiden

3. Sig hej til Extensions AL og Visual Studio Code

Extensions er den nye måde at modificere sin Business Central til at være i stand til mere end det som standard applikationen kan ud af boksen. Ideen bag extensions er at adskille den førnævnte standard applikation fra alle specieltilrettelser og derfor formindske udgifter til vedligehold og fremtidige opgraderinger af kundens Business Central. Derudover blive extensions også udviklet i et nyere og mere moderne udviklingsmiljø samt kodesprog, der nemmere kan følge med den udvikling der er på dette område. Extensions bliver som udgangspunkt designet til at kunne placeres i AppSource, en online app butik, hvor Business Central ejeren kan finde frem til præcis den funktionalitet vedkommende har brug for og tilkøbe samt installere denne uden yderligere udviklingsomkostninger.

På det mere tekniske niveau, og derfor måske mere af interesse for udviklere eller konsulenter, er AL og Visual Studio Code klar til at blive taget i brug. Og man behøver ikke sit gamle klassiske miljø som backup. Med Microsofts kommende release vil man, udover ”about this page”, også have en event recorder, som kan anvendes til at finde ud af, hvilke events der kan bruges til at indsamle og påvirke standardkoden. Man skal dog manuelt kopiere koden ind i Visual Studio Code, hvor der fra flere udvikleres side, ønskes direkte adgang til events f.eks. i form af IntelliSense. Det kunne enten være gennem egen IntelliSense eller dirkete igennem Visual Studio Code.